Ritsscreen

ritsscreen

Een ritsscreen of ZIP-screen is een screen waarvan het doek met een rits vast zit in de geleiders. Het voordeel hiervan is dat het doek niet kappot geblazen kan worden door bijvoorbeeld harde wind of een storm.

Een Ritsscreen

ritsscreen

Ritsscreen


Anders dan bij een standaard screen is het doek van een ritsscreen of ZIP-screen met een rits verbonden aan de geleiders.

Het is aan te raden om op wind gevoelige plaatsen een ritsscreen te gebruiken. Het is al te vaak gebeurd dat klanten om geld te besparen een standaard screen aan bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen. Je zult begrijpen dat deze plek vaak aan harde wind onderworpen wordt. Het screendoek werd in deze gevallen bij een lichte storm alle kanten op getrokken, waardoor het is gaan scheuren.

Een ritsscreen zorgt ervoor dat het doek strak tussen de geleiders blijft zitten en voorkomt dat het gaat scheuren.

Animatie Ritsscreen

Een Ritsscreen Bestellen

Ritsscreens kun je bij diverse leveranciers van zonwering bestellen. Ook wij hebben een aantal ritsscreens in ons assortiment. De ritsscreen ZWR-95 en ZWR-120. Het verschil tussen deze twee screen zit hem in de maximale hoogte en breedte waarin het screen te bestellen is.

Het typenummer geeft de hoogte van de kastmaat aan. Hoe groter de kast is, hoe meer doek erin kan opgerold worden. Hieronder kun je zien wat de maximale hoogte en breedte is van deze screens.

Type Ritsscreen Max. Hoogte Max. Breedte
Screen ZWR-95 300 cm 340 cm
Screen ZWR-120 400 cm 500 cm

zonweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *